Portfolio

Toole Kitchen

Toole Kitchen

Kitchens
Kitchen Revival in Yorktown

When they said “a picture speaks a thousand words,” they must have been referring to these pictures of the Toole family’s finished kitchen remodel. By updating & upgrading all of the kitchen’s features to an elegant state, the family created a space where everyone wants to congregate and no one wants to leave!

Although we kept the general layout the same, we replaced each element with something a little more luxurious. Where once stood whitewashed cabinets with a matching island, you now find cherry wood highlighted by a darker stained island. The sophisticated contrast of the wood is tied together by the color pattern in the glass tile backsplash. The polished look of granite countertops is kicked up a notch with the new under-cabinet lighting, which is both a visual highlight as well as a functional workspace feature.  We replaced the bland vinyl flooring that blended into the rest of the kitchen with prefinished hardwood that provides a visual break between the floor and cabinets. All new stainless steel appliances are modern upgrades that tie nicely together with the brushed nickel cabinet hardware and plumbing fixtures.

One significant alteration to the kitchen’s design is the wall of cabinets surrounding the refrigerator. The home originally held a closet style double-door pantry. By shifting the refrigerator several inches and adding ceiling-to-floor cabinets around it, the Tooles were able to add quite a bit more storage space and an additional countertop. Through the doorway to the right, a wet bar was added for entertaining – complete with built-in wine bottle storage, an under-cabinet stemware rack, storage drawers and a wine chiller.

Excellent Craftsmanship and Remarkable Transformation

Our project is complete and we are extremely pleased with the outcome. The craftsmanship is excellent and the design has proven to transform our home's interior remarkably.

Read More »

Extremely Pleased with the Results and Responsiveness of the Team

We wanted to improve our deck for several years and it finally got to the point where it needed to be replaced due to age.  We didn’t want to merely reuse the current footprint since the proportions of upper level, attached to the house, and lower level, in the yard extending toward the pond, were not what we would have built had we been the original owners.

Read More »